Cari makan : Selera Tepi Sungai

01:32

...assalamualaikum...



hurmm...almost 2 weeks busy dgn test...i've got a lot of assignment and report...tido pon kejap jage, kejap tido...pastu muke pon jadi sembap...tapi tak pe...kawan-kawan aku ada untuk menggembirakan aku...hehe...so, weekend ni terasa nak sgt kua jenjln...should be I'm in KL now, but the plan was canceled last minute...kitorang pon decide nak pegi air terjun lata janggut...dekat je ngn UMK jeli...it's about 15 minit klu drive kete...tgh plan tetbe perot lapaq...hehe...jadi kitorg kua awal sikit mencari makan tengahari...we headed to Tanah Merah...kononnya nak makan nasi kerabu...nak dijadikan cerite kawan aku ni terlepas drive jalan nak masuk ke Tanah Merah...but then kawan aku sorang lagi ni kata ada lagi jln kat depan untuk ke Tanah Merah...kitorang pon teruskan perjalanan...masa perjalanan tu tetbe minyak dah blingking! haish...dah la jln kat situ agak sunyi...tadi baru je tgk ada 2 bar...pastu carilah stesen minyak...kebetulan opposite to stesen minyak ada kedai makan "Selera Tepi Sungai"...nak tau sebab apa kedai ni nma dia mcm tu...sbb, kampung ni nama dia kampung tepi sungai...hehe...hurm, sounds great right? mula-mula hati kitorg ni agak pejal dan tebal jugak la nak stop mkn kat situ, tp kawan aku ajak jugak try mkn kt sini...why not? perot pon tgh lapa sgt sampai nyanyi dlm keta pon semput...hahaha...






see! menyelerakan tak? rambang mata weh nak mkn apa...btw, harga and makanan sgt berbaloi-baloi...sedap-sedap sumenye...tempat dia pon boleh tahan bersih, teratur and tak panas...tak payah risau klu lauk abes ke apa...bekas periuk diorang super besau-besau belaka...oh, pinggan diorang pon besaq habaq hang...kedai ni bukak dari pagi sampai mlm...tapi klu nak pegi mlm tu better reramai lah...sebab jln nk ke tempat ni klu dari jeli sgt gelap...tambah lagi klu pompuan yg bwk...it's scary you know! keta pon tak byk lalu mlm-mlm klu kat kelantan ni...



ini desert yg ada kat kadai ni...awesome gile...bubur pulut hitam ni still teringat lagi mcm mana rase dia...satu mangkuk RM2...aku ckp korang...memang sedap! mcm-mcm bubur ada...bubur durian, bubur caca, mcm-mcm lagi lah...korang nk apa amik je...tapi bayar lah...hehe...klu sedara-mara aku dtg jumpa aku, for sure tempat ni yg aku akan bawak diorang...end of sesi mkn-mkn...kitorng pon teruskan perjalanan ke Tanah Merah...tujuan utama nak beli tudung bawal 3 tone (kawan aku)...dan aku pulak nak cari tudung bawal printed...kitorang pon masuk dlm Pasar Besar Tanah Merah...alah, tempat dia lebey kurang mcm Pasar Besar Siti Khatijah je...cume kecik sikit...yes! dapat cari kedai yg jual paling murah...hehe...RM10 satu...ngeee....



singgah kejap beli buah kat Pasar Besar ni...nampak sedap-sedap je sume...owh, this oren nak buat jus...aku suke gila minum jus oren...and aku angkut sekali buah epal hijau...lepas dah membeli dah sampai masa untuk kitorang blah...hahaha...dah petang pon...roomate aku mesej kat jeli hujan lebat sgt...jadi mula-mula plan nk pegi lata janggut cancel...dah dlm perjalanan nak balik ke UMK pon ujan lebat...kitorang pon stop kat surau untuk solat and tunggu hujan reda sikit...alhamdulillah, hujan pon berhenti...kitorang start jln and singgah U kejap amik member kitorang sorang lagi...then, ulala...pergi jugak kitorg kat air terjun lata janggut...huhu...tapi tak mandi sebab baru hujan kan...air keruh and tak selamat nak mandi...jadi kitorang just having a photoshoot and mkn-mkn je...





so, inilah apa yg aku dpt kongsi ngn korang apa yg aku buat kat kelantan nih...aku ni memang kaki jln...and lagi awesome bila dpt member yg jugak kaki jln and kuat mkn...hehe...bye korang..:)


:::dalam bilik keseorangan...:::

You Might Also Like

3 comments

  1. ehhh kita nak bubur durian!! :)

    ReplyDelete
  2. byk durian kat situ...jgn ckp bubur, buah pon ada...:)

    ReplyDelete
  3. bestnyer jalan2....

    folow u dear :)

    ReplyDelete

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images